Kranio-Sakral Terapi

Hvad er kranio-sakral terapi?

Kranio-Sakral Terapi er en art mikroskopisk massage - med bevægelser så små, at de knapt kan mærkes. Denne inviterende lethed i berøringen er helt afgørende for, om kroppen vil deltage. Via specielle, lette berøringer primært på kraniet er det muligt at mærke ubalancer såsom spændinger, ubevægelighed, asymmetri m.m. Disse ubalancer kan have mange forskellige udtryk, men princippet bag dem er det samme - kroppen står på stedet, ude af stand til selv at slippe og slappe af.


Det kraniosakrale system består af hjernen og rygmarven som beskyttes af kraniet, ryghvirvlerne og korsbenet. Det kraniosakrale system næres og renses af kranio-sakralvæsken (spinalvæsken), som holdes inde af et system af hinder.

Stress, slag og sygdom samt fysiske og psykiske traumer kan hæmme de naturlige bevægelser mellem knogler, hinder og væsker i dette system og behandlingen består bl.a. i at fjerne blokeringer i kranie og rygsøjle, sikre at korsbenet arbejder frit, samt stimulere forbindelsen mellem kranie og korsben.Kranio-sakral terapi har en positiv effekt på følgende belastninger:

Stress
Hovedpine og migræne
Piskesmæld
Kæbespændinger
Svimmelhed

Future Life

Åbningstider